MAKKA Online Klub – Ahol TE vagy a fontos!

BOLDOG nyugdíjas évek?
Életed LEGSZEBB időszaka?
Amikor hozzáláthatsz végre a bakancslistádon álló TERVEKnek?
Van egyáltalán bakancslistád, vannak terveid?
Tarts velem, éljük EGYÜTT a legszebb éveket, légy a középpontban ismét TE!
Szóljanak ezek az évek RÓLAD, ne csak a családról, unokákról.
Hiszen ez a TE ÉLETED!

Őrizd meg fiatal(os)ságodat és aktivitásodat a MAKKA Online Klub tagjaként!

Végre bárhol is élsz, csatlakozhatsz hozzánk!

CSATLAKOZOM!

A MAKKA Szabadidősport Egyesület egy szenior sportklub, amely már 8 éve segíti nyugdíjas tagjainkat abban, hogy megőrizzék aktivitásukat, és megélhessék az aktív élet örömeit.

Jól tudjuk, hogy egyesületünk tagjainak mennyire fontos, hogy még sokáig segíthessék családjukat, s ne ők szoruljanak a családtagok segítségére. Ez azonban csak úgy valósítható meg, ha odafigyelünk magunkra és egymásra.

Az elmúlt években rengeteg megkeresést kaptam az ország minden szegletéből, sokan kerestetek, hogy örömmel csatlakoznátok hozzánk, de földrajzilag ez nem megoldható.

Éppen ezért úgy döntöttem, hogy megnyitom a Makka Online Klubot, így végre segítségére lehetek azoknak is, akik távolabb élnek tőlünk.
Az online sportklubba várom azokat a makkásokat is, akik vágynak a társaságra, a támogatásra abban, hogy aktívan éljék mindennapjaikat és tegyenek egészségükért, önmagukért, de a hétköznapjainkban különböző okok miatt nem tudnak részt venni.

Kitárjuk kapuinkat előttetek, megnyitjuk az  ONLINE KLUB-ot, ahová az ország, mi több, a világ bármely részéről tudsz csatlakozni. Ha klubtársunk leszel, Te is élvezheted a MAKKA nyújtotta előnyöket.

Miért érdemes a MAKKA Online Klub tagjának lenni?

Az életelixírt sokan keresték, s bár az örök életet mi sem ígérhetjük meg Neked, de mi tudjuk a TITKOT, hogyan maradhatsz tovább fiatal(os), életeddel elégedett, boldog. S hogy erre Te is rálelj, kapsz

 • TÉRKÉPET: iránymutatást, tudásanyagot, információs cikkeket és videókat,
 • SZERSZÁMOT, ESZKÖZT: mozgásos oktatóanyagokat, tornasorokat, edzésterveket, kedvezményeket, és
 • TÁRSAKAT: tudd, hogy nem vagy egyedül! Kapsz segítő szakembereket az útra és bajtársakat, akikkel együtt győzheted le az akadályokat.

Ahogy Blaha Lujza mondta: „A fiatalság nem múlik el, ha nem akarjuk.”

Ebben a szellemben segítjük egymást a klubban:

 • mert itt mindennap érezheted, hogy nem vagy egyedül, társaságra találsz,
 • megismerhetsz másokat, barátokra lelhetsz, hiszen beléphetsz a Klubszobába – online zártkörű Facebook csoportunkba,
 • mert szakemberek segítségével tehetsz önmagadért, egészségedért, őrizheted meg fiatal(os)ságodat és aktivitásodat,
 • ehhez útmutató cikkeket olvashatsz, videókat nézhetsz,
 • óráim egy részét ingyenesen látogathatod,
 • kérdezhetsz, s a kérdéseidre választ kaphatsz akár vendégeinktől, akár tőlem,
 • edzésterveket, tornasorokat, speciális gyakorlatokat tölthetsz le és végezhetsz otthonodban,
 • különböző kihívásokon teheted próbára magadat,
 • előadásokat hallgathatsz meg élőben vagy online,
 • kirándulásainkon, programjainkon kedvezményes áron vehetsz részt,
 • partnereink kedvezményes ajánlatokat kínálnak Neked.

Régóta gondolkodtam azon, hogy lehet megoldani azt, hogy ne engedjük el a kezét azoknak a klubtársainknak, akik távolabb költöznek tőlünk, esetleg átmeneti vagy tartós betegséggel küzdve kerülnek ki a közösségünkből – hiányolva annak támogatását. Ezentúl az Online Klubbal mindez megoldhatóvá válik.

Milyen közösségre számíthatsz a MAKKA Online Klubban?

8 éve vezetem a MAKKA Szabadidősport Egyesületet, és ez idő alatt több száz tagunkkal dolgoztam együtt azon, hogy megőrizzék aktivitásukat.

A sport és a mozgás öröme azonban nem az egyetlen vonzereje ennek a klubnak, hiszen nap mint nap tapasztalom, hogy mennyire összetartó és inspiráló közösséget alkotnak tagok.

Íme néhány vélemény azoktól, akik rendszeresen velünk vannak a sportklubban:

Nekem új barátokat kellemes időtöltést a mozgás örömét a jó programokon való részvételt. Téged Kriszta aki szívvel lélekkel foglalkozol az idősebb korosztállyal. Egy jó közösség ahol nagyon nagyon kedves emberek vannak. Személy szerint örülök hogy rátaláltam. /Rozi/

Profi működés jellemzi a MAKKÁ-t. Sokszínű, változatos programok, ahol mindenki tud szemezgetni magának megfelelőt és rendszeresen vannak új kihívások, egészségvédő terápiák is. Nagyon jó HOZZÁTOK tartozni. Köszönjük Krisztának, aki mindezt létrehozta és működteti. /András/

Mit adott nekem a MAKKA?! Előttem már mindenki leírt sok mindent, amit csak megerősíteni tudok…., de azon kívül számomra ,amikor kezdtem a MAKKÁ-nál, több mint 3 éve Nordic Walkingozni már az első óra után éreztem, hogy jobban vagyok.
A vízi torna és a senior torna is nagyon jót tesz..a gerincemnek..és az egészségemnek. Amióta ide járok megtudok csinálni olyan napi szintű feladatokat, amit előtte nem tudtam.
Miért maradtam itt immár több mint 3 éve….azért mert Kriszta figyelme, tanítása,segítőkészsége kedvessége – ami az egészségemre csodálatos hatással van – ..itt tartott. Ez átragad a tagokra is.
Sok kedves embert ismertem meg, jókat beszélgetünk az edzések alatt ..A klub napokon.. Barátságok kötődtek..Egyszóval..örülök, hogy van ilyen lehetőség itt a kerületben., ahol én és a korosztályom karban tarthatja az egészségét a “MAKKA” által, ilyen családias jó csapatban.. <3 /Magdi/

Milyen témakörökkel találkozhatsz rendszeresen a MAKKA Online Sportklub felületén?

1992 óta foglalkozom szabadidősporttal, rekreációval, és az évek során a célom az aktív időskor, az egészség megőrzésének támogatása volt.
Ennek szellemében állítottam össze azokat a témákat, amelyekkel a MAKKA online felületén is találkozhatsz:

· “ÉP TESTBEN” – arról olvashatsz cikkeket, hogy hogyan őrizheted meg fiatalosságodat, aktivitásodat, hogyan fékezheted az öregedést és a betegségek kialakulását.

· “LÉLEKTÜKÖR” – segít abban, hogy jobban megismerd önmagadat, hogy a lelked gondozásával megakadályozd a betegségek megjelenését, és a depressziót.

· “BAKANCSLISTA” – kulturális programok, film, színház, koncert és programajánló, sport- és új mozgásformák bemutatása, úticélok, amit érdemes felkeresned és amivel színesebbé, élményekkel telivé teheted hétköznapjaidat.

· “XXI. SZÁZAD” – ismerkedj az internet, okostelefon, applikációk útvesztőjével, ne add fel, Te is képes vagy a fejlődésre, mi pedig segítünk Neked ebben!

· “KÖZÖSSÉG” – ápold a kapcsolataidat, legyen az család vagy barátság. Ismerj meg új arcokat! Mi bemutatunk Neked rendszeresen ismert embereket és klubtagokat egyaránt.

Mivel segít Téged a MAKKA Online Klub?

Cikkek, bejegyzések: rendszeresen megjelentetünk a fenti témakörökhöz kapcsolódó cikkeket, tananyagokat, melyek célja, hogy minél szélesebb körű ismeretekkel rendelkezz ahhoz, hogy tovább maradja fiatalon, megőrizd az egészségedet, a szellemi és fizikai fittség hanyatlását lassítsd.

Interjúk, videóriportok: a hónap vendégével készített interjút elolvashatod és/vagy videón is megtekintheted. A hónap vendégével a hónap témáját boncolgatjuk, egészségünket, fittségünket, táplálkozásunkat, legfőbb betegségeket, lelkünk egészségét, céljainkat, hobbijainkat, informatikát érintő témákról lesz itt szó.

Zárt Facebook csoport: tagjainknak fenntartott csoport, ahol kapcsolatokat építhetsz, egyéni programokat szervezhetsz, segítséget kérhetsz klubtársaidtól. A csoport elsődleges célja a hogy érezd, nem vagy egyedül, van kihez szólnod, van kivel találkoznod és van kitől tanácsot kérned.

Kihívásokban való részvétel: szellemi és fizikai aktivitásunk megőrzése létfontosságú. Ezért hónapról hónapra különböző feladatok teljesítésére ösztönzünk Téged és klubtársaidat. A kihívásokon való részvétel nem kötelező – de miért is ne vennél részt rajta?!

Előadások: rendszeres előadásainkon részt vehetsz élőben a helyszínen vagy online is követheted. (PRO és VIP Csomaggal)

Speciális tornasorok: rendszeresen teszünk fel a MAKKA Online Klub felületre speciális tornasorokat, melyeket a szenior korosztály igényeinek megfelelően alakítunk ki. Ezek a gyakorlatok biztonsággal végezhetőek otthonodban, ha a figyelmeztetéseket pontosan betartod. (PRO és VIP Csomaggal)

Partnerkedvezmények: partnereink kedvezményeket biztosítanak számotokra. Ezek az 50+ korosztály számára aktivitása fenntartása érdekében igénybe vehető szolgáltatások és termékek, melyről felületünkön tájékozódhatsz. (PRO és VIP Csomaggal)

Kirándulás kedvezmények: minden hónapban ingyenesen vehetsz részt egy kirándulásunkon vagy programunkon, a többin pedig kedvezményesen vehetsz részt. A honlapon felsorolt listából választhatsz. (VIP Csomaggal)

Kérdezz vendégünktől: a hónap vendége feltett kérdésedre válaszol. Legyél köztük! (VIP Csomaggal)

Személyes tanácsadás: VIP tagsággal lehetőséget kapsz arra, hogy emailen megküldött témában, előzetesen egyeztetett időpontban 20 perces Messenger, Viber vagy telefonos tanácsadáson vehess részt. Itt a Téged konkrétan érdeklő témáról beszélhetsz az online klub munkatársaival, amiben tudunk, segítünk Neked! Példák, amiben a segítségedre lehetünk:

 • személyes edzés kialakítása
 • tornasorok személyre szabása
 • edzésmunka, diéta, életmód-változtatás követése
 • internet-használat, okostelefon-használat, szoftver-használatot érintő kérdésekben segítségnyújtás
 • egyéb. (VIP Csomaggal)

Mi az, amit belépés után azonnal megtalálsz bent a klubban?

Az alábbiakban látod, melyek azok a tudásanyagaink, szolgáltatásaink, amiket azonnal elérhetsz klubtagként. Ezt a listát folyamatosan tovább bővítjük hónapról hónapra:

8 hetes Kezdő 1. Állóképességfejlesztés
(KÁ1)

Élj kortalanul! – Avagy a fiatalság nem múlik el, ha nem akarjuk Nordic walking oktatás

8 hetes Kezdő 2. Állóképességfejlesztés
(KÁ2)

Nordic walking – kór nem számít A mellúszás leggyakrabban előforduló  hibái
8 hetes Szenior  “Erős Vagyok” program
(SZEVA)
XXI. század – Facebook használati alapok Amit a csontritkulásról tudni kell – Dr. Kovács Ferenc reumatológus-belgyógyász előadása

8 hetes Komplett edzésprogram
(MIX1)

XXI. század – email készítés Az időskori táplálkozásról beszél Koszta Ágnes dietetikus
Harkány Szeptember 5. Margitsziget nordic walking és wellness Válltorna
Tata Szeptember 20.
Tiszta-tó
Stretching 1. (állásban)
Link a  hónap filmjére (+előzetes) Egyensúlytorna

Hogyan csatlakozhatsz a MAKKA Online Sportklubhoz?

Az online klub egy igazi közösség, ezért nem lehet bármikor belépni, csak előre meghatározott időszakokban.

Most megnyitom a belépés lehetőségét szeptember 2. és szeptember 16. között. Ezt követően azonban ismét lezárom, és a következő alkalom, amikor beléphetsz csak 2020. januárban lesz.

Három csomaggal is készültem neked, és ha a szimpatikus valamelyik csomag, érdemes most belépned, mert a következő nyitásra hónapokat kellene várnod.

Nézzük, mi ez a három csomag!

Az online klubban kínált szolgáltatások egy része a klubon kívül is megvásárolható, de vannak olyan tartalmak, amelyeket csak a klubtagok láthatnak. Nézzük meg, milyen tartalmakat kapsz meg klubtagként a választott csomagtól függően:

Szolgáltatáscsomagok:

 Havi tagdíjak:

2 000.-Ft/hó

5 000.-Ft/hó

10 000.-Ft/hó

cikkek, bejegyzések x x x
interjúk, videoriportok x x x
zárt Facebook csoport x x x
kihívásokban való részvétel x x x
előadások élő vagy online x x
edzésterv, tornasorok x x
partner kedvezmény x x
ingyenes kirándulás, edzés x
kérdezz vendégünktől x
személyes tanácsadás x

Kinek ajánlom az egyes csomagokat?

A START csomagot akkor  ajánlom Neked, ha még csak barátkozol a gondolattal, hogy életmódot válts, tegyél önmagadért és egészségedért, hogy minél tovább segíthetsd Te a családot és minél később szorulj a gyerekek segítségére. A kihívások révén és a zárt Facebook csoportban rengeteg motivációt kapsz mindennap ahhoz, hogy elszánd magad, megtedd az első lépéseket. A tagdíj  csupán 4 gombóc fagyi ára és én biztos vagyok benne, hogy a START csomaggal jobban jársz. 🙂

A PRO csomagot akkor ajánlom, ha már tudod, hogy tovább akarsz fiatal fiatalos és egészséges maradni és ezért hajlandó vagy tenni is. Ha szükséged van ehhez folyamatos motivációra, ellenőrzésre, biztatásra, itt megtalálod. Kapsz mellé társakat és tudást, edzésterveket, tornasorokat, gyakorlatokat, kedvezményeket, hogy akkor is eddz, ha a lakóhelyeden ehhez nem találsz segítséget. Mi melletted vagyunk, fontos vagy nekünk, tarts velünk!

A VIP csomag választásával VIP ügyfélként kezelünk, azaz több személyes szolgáltatást kapsz, mint a másik két csomag megrendelésével. Havonta egyszer ingyenesen kirándulhatsz velünk vagy vehetsz részt más programunkon. Kérdezhetsz vendégünktől, és személyes tanácsadáson vehetsz részt havonta egyszer, előre egyeztetett időpontban telefonon, emailen, Skype-on vagy Messengeren. A csomag gazdag tartalma miatt ár-érték arányban ezzel jársz a legjobban.

Miért most csatlakozz?

Szeptember hónap egyik fő témája az aktivitás, az aktív életmód elindítása lesz.
Az elsőként csatlakozó 30 tagunk bónusz ajándékot is kap:

 • PRO és VIP csomag 1 hónapos megrendelése esetén:  első hónapról készített Aktivitási Naplójukat ellenőrzöm és személyes tanácsot adok a folytatáshoz.
 • PRO és VIP csomag éves megrendelése esetén:  első 3 hónapról készített Aktivitási Naplójukat ellenőrzöm és személyes tanácsot adok a folytatáshoz.

Így szinte fogom a kezed és segítelek abban, hogy ne térj le az útról, tegyél önmagadért, egészségedért.

Nem kockáztatsz semmit!

A belépéstől számított 15 napon belül kiszállhatsz és mi visszafizetjük számodra az átutalt tagdíjat, ha úgy érzed, hogy

– mégsem szeretnél szépen idősödni,
– tunyának lenni jobb, mint aktívnak,
– vállalod inkább a betegségek nyújtotta sokasodó problémákat,
– inkább lennél a családod terhére, hiszen olyan jó, ha kényeztetnek,
– nem vennél részt érdekes programokon és kihívásokon,
– bőven elég barát vesz körül, nincs szükséged új kapcsolatokra.

 

Mit mondanak a MAKKA Klub tagjaink?

Nagy köszönettel tartozunk Neked testünk és lelkünk fiatalon tartásáért. Barátságok szövődtek ezeknek a csoport-foglalkozásoknak köszönhetően és figyelünk egymásra, törődünk a másokkal.A Te pozitív egyéniséged, türelmed, megértéseddel összefogod ezt a nem kis csapatot. (Margit)

Rájöttem, hogy imádom a “T” betűs dolgokat; Történelem, Természet, Túrázás, Torna. Akad közöttük egy “M” betűs kakukktojás: MAKKA, amely hozzátartozik az életemhez, a mindennapjaimhoz! (Magdi)

Megtaláltam a helyemet és új barátaimat köztetek, ebben a “Makkás” családias közösségben. Kriszta egyénisége és odaadó törődése mindannyiunk irányában záloga a szoros összetartozás érzésének és örülök, hogy ennek én is részese lehetek. (Vali)

3 évvel ezelőtt, lelkileg egy kicsit mélyebb pontra kerültem. Éppen ekkor egyés helyi újságban olvastam a MAKKÁ-ról, és amit megtudtam Rólatok nagyon szimpatikusnak találtam. Kriszta nagyon készségesen, kedvesen mutatta be pár szóval, hogy mit csinál, miről szól, mi a lényege a MAKKÁ-nak. Pár nap múlva személyesen is megismerkedhettem Veletek. Az első benyomásom az volt, hogy egy pozitív gondolkodású, energiával teli, segítőkész,korosztályom beli, kedves kis csapatba csöppentem bele, ahol egyre jobban éreztem – és érzem – magam. Ahol az életkor egy állapot, az ember a lényeg. A mozgás, a természet, az együttlét szeretete a fontos. Az én életemben a mozgás valamilyen formában mindig fontos volt. Jobban, felszabadultabbnak, frissebbnek, fittebbnek érzem magam, és lelkileg is feltöltődöm, ha rendszeresen sportolok, és itt visszajöttek ezek az élmények, érzések. Kriszta, Téged csodálattal figyellek, ahogy sok-sok szeretettel, türelemmel, megértéssel, fáradhatatlanul fogod össze ezt a kis csapatot. Szerintem nem kérdés, hogy érdemes-e MAKKÁ-snak lenni. (Mariann)

Még nem választottál csomagot?

A bátortalan első lépés, melyet továbbiak követnek. Nincs veszteni valód! A biztos döntés ha tudod hogy mit akarsz: mozogni, tornázni, élvezni az életet! A szereted a kényeztetést, a maximális segítséget és személyes támogatást.

 

Bizonyíték arra, hogy működik: a Szenior Fitnesz Teszt

És egy objektív visszajelzés tagjainkról: időről időre szervezünk magunknak, illetve veszünk részt külsős cég által lebonyolított SZENIOR FITNESZ TESZT felméréseken. Az amerikai teszt mérésein a makkások korosztályonkénti bontásban a legjobb 5%-ban szerepelnek, ez a skála legjobb és legmagasabb értékelése, sokan ennél magasabb eredményeket is elérnek! Ezért dolgozunk és ez hajt előre és motivál a további munkában, hogy tehessek a tőlünk távol élő idősebbek fittségéért is.

Ajánlások

Sajgóné Tóth Irén
Reménysugár Klub vezetője

A XVII. kerületi  Reménysugár Klub daganatos betegséggel megküzdő sorstársi közösség.  Ebben a kis közösségben igyekszünk lelkiekben segíteni egymást, de fontosnak érezzük, hogy legyengült fizikumunkat, immunrendszerünket is támogassuk — segítve a szervezetünket, hogy a műtétek, utókezeléseket követően minőségi életet tudjunk élni.

Így találtunk rá a kerületünkben működő MAKKA Szabadidősport Egyesületre.  Már több éve részt veszünk a nordic walking gyalogláson és egészségi állapotunknak megfelelő tornán. A nordic walking az a gyaloglási forma,amit a megélt betegségünk és korunk mellett is nagyszerűen tudunk teljesíteni. Megmozgatja a testünket, immunrendszerünket mozgósítja. A jó levegő az itt megismert közösségben eltöltött órák is erőt adnak részünkre.
Kovács Kriszta vezető tanár megértéssel, türelemmel tanít be bennünket és óráról órára a betegségünk adta nehézségeket maximálisan figyelembe véve foglalkozik velünk a torna órákon és a kinti gyaloglások alkalmával. Köszönet érte.
Dvorák Márton
Humánkineziológus, mozgásterapeuta
Életmód Orvosi Központ
Kriszta jó hangulatú és szakmailag remek edzései (legyen az torna, nordic walking, úszás vagy egyéb mozgásforma) nagyon fontosak a hozzá járó idősebb korosztály egészségének megőrzésében, fizikai állapotuk fejlesztésében. A mozgást sosem késő elkezdeni, és erre sok jó példát látni csapatában: idős korban is lehet még erősödni, ügyesedni, fitté válni!

 

Gyakori kérdések

Hogyan tudok majd belépni a klubba?

A megrendelés után emailben elküldök neked minden szükséges adatot, amelyekkel be tudsz lépni a saját online fiókodba. Itt fogod megtalálni az új anyagokat, videókat, írásokat.

Milyen gyakran kapok új anyagokat?

Minden hónapban új cikkeket, videókat fogok feltölteni a saját személyes fiókodba, ráadásul minden hónapban új interjúkat is olvashatsz a hónap vendégével.

Ráadásul a Facebook csoportunkhoz is hozzáférést kapsz, így akár napi szinten bekapcsolódhatsz érdekes beszélgetésekbe.

Csak bankkártyával tudok fizetni?

Igen, de ne aggódj, a kártyád adatai teljes biztonságban lesznek, hiszen a fizetés a Barion teljesen biztonságos felületén keresztül történik.

Módosíthatom a választott csomagot később?

Igen, ha meggondolod magad, bármikor kérhetsz kisebb vagy nagyobb csomagot is.

Bármikor kiléphetek a klubból?

Természetesen bármikor dönthetsz úgy, hogy nem szeretnél tovább klubtag lenni, és lemondhatod a tagságod. Ezt a saját online fiókodon belül bármikor megteheted.

Egyéni kérdések

Lehet, hogy maradtak még kérdések a fejedben, amit nem tudtam megválaszolni. Ha így van, kérlek tedd fel ezeket emailen: mail@kovacskriszta.hu, amint tudok válaszolok rá.