MAKKA Online Klub – Ahol TE vagy a fontos!

BOLDOG nyugdíjas évek?
Életed LEGSZEBB időszaka?
Amikor hozzáláthatsz végre a bakancslistádon álló TERVEKnek?
Van egyáltalán bakancslistád, vannak terveid?
Tarts velem, éljük EGYÜTT a legszebb éveket, légy a középpontban ismét TE!
Szóljanak ezek az évek RÓLAD, ne csak a családról, unokákról.
Hiszen ez a TE ÉLETED!

video

CSATLAKOZOM!

A MAKKA Klub eddig a XVII. kerületben működött, most a digitális technika segítségével a világ bármely részéről csatlakozhatsz hozzánk. Mit kaptak az elmúlt években klubtársaink a MAKKÁ-tól?

Nekem új barátokat kellemes időtöltést a mozgás örömét a jó programokon való részvételt. Téged Kriszta aki szívvel lélekkel foglalkozol az idősebb korosztállyal. Egy jó közösség ahol nagyon nagyon kedves emberek vannak. Személy szerint örülök hogy rátaláltam.😘 (Rozi)

Nekem még az is fontos, hogy elfogadjátok, hogy nem vagyok már 20 éves és már minden lassan megy mégsem éreztem sohasem, hogy “jaj, már megint rá kell várni”. Külön köszönöm Krisztának és a többi vezetőnek, mert ezt a légkört ők teremtették meg. (Zsuzsa)

Erőt adott egy lelkes csapatban – és lelkifurdalást okozott, amikor nem jártam! (Kati)

A szenior torna nagy segítséget jelent korosztályunknak a mozgás fenntartásában. Olyan izmokat mozgat meg, amit a házimunka végzése közben nem érzünk.
Egyre többen szenvednek lábproblémával. A gépi felmérés alapján személyre szabott talpbetét nagyon sokat segített nekem a járás alatt jelentkező lábfej problémák javításában. Otthoni papucsban használva már szinte nem is érzem a korábbi fájdalmakat. Utcai használatra is rendeltem szandálba. Nagyon köszönöm Kriszta a sok törődést! 🌹 (Kati)

Profi működés jellemzi a MAKKÁ-t. Sokszínű, változatos programok, ahol mindenki tud szemezgetni magának megfelelőt és rendszeresen vannak új kihívások, egészségvédő terápiák is. Nagyon jó HOZZÁTOK tartozni. (András)

Nekem nagyon jót tett a MAKKA sok új ismerettséget szereztem.Jó összetartó csapat és ha nem tudok menni hiányzik és keresnek, ami nagyon jól esik.Köszönöm a Vezetőknek és Neked is Kriszta “Öcsém ” egyszóval nagyon jó. (Marcsi)

Mit ad a Makka? A mozgás örömét, annak napirenden tartását, egy jó közösséghez való tartozás örömét, barátokra találást.Ismeretlen, újabbnál újabb természeti szépségekkel való megismerkedést. Az őszi újrakezdést Ad mindig valami újat, érdekeset,másat. Krisztának bámulom a mindenre, mindenkire kiterjedő figyelmét, türelmét, törődését. Ilyen csoportnak öröm tagja lenni. (Marika)

Bevallom, én először csak a mozgás miatt mentem nordikozni, tornázni. Ma már a barátok miatt megyek. (Rózsa)

Nekem az is fontos,hogy a mozgás mellett kulturális,és ismeretterjesztő programok is vannak,melyeket a barátokkal külön öröm átélni. (Ildikó)

Hogy segíthetnék, ha távol vagy tőlünk?

Sokan kerestetek az ország minden részéről, hogy csatlakoznátok a programhoz – erre eddig nem volt lehetőség a földrajzi korlátok miatt. Javasoltam , hogy keressetek helyben közösséget, szakembert, de belátom, nincs mindenütt olyan támogató közösség, ahol megoldást találtok az idősebb kori élethelyzet problémáira.

Megoldás ONLINE

Aztán kitaláltam, hogy lehetnénk együtt azokkal is, akik otthonukban, lakóhelyükön átmenetileg vagy tartósan egyedül vannak: Kitárjuk kapuinkat előttetek, megnyitjuk az  ONLINE KLUB-ot, ahová az ország, mi több, a világ bármely részéről tudsz csatlakozni. Ha klubtársunk leszel, Te is élvezheted a MAKKA nyújtotta előnyöket.

Mit ad Neked az Online Klub?

Az életelixírt sokan keresték, s bár az örök életet mi sem ígérhetjük meg Neked, de mi tudjuk a TITKOT, hogyan maradhatsz tovább fiatal(os), életeddel elégedett, boldog. S hogy erre Te is rálelj, kapsz

 • TÉRKÉPET: iránymutatást, tudásanyagot, információs cikkeket és videókat,
 • SZERSZÁMOT, ESZKÖZT: mozgásos oktatóanyagokat, tornasorokat, edzésterveket, kedvezményeket, és
 • TÁRSAKAT: tudd, hogy nem vagy egyedül! Kapsz segítő szakembereket az útra és bajtársakat, akikkel együtt győzheted le az akadályokat.

Azaz előfizetői csomagtól függően:

 • találsz tudástárat, itt cikkeket, bejegyzéseket helyezünk el,
 • interjúkat, videoriportokat,
 • beléphetsz a Klubszobába – online zártkörű Facebook csoportunkba,
 • kihívásokban vehetsz részt,
 • élő vagy online előadásokat hallgathatsz,
 • edzésterveket, tornasorokat tölthetsz le,
 • partnereink kedvezményes ajánlatokat kínálnak Neked,
 • kirándulásainkon, programjainkon kedvezményes áron vehetsz részt,
 • óráim egy részét ingyenesen látogathatod,
 • kérdezhetsz vendégünktől,
 • és kérhetsz személyes tanácsadást.

Régóta gondolkodom azon is, hogy lehet megoldani azt, hogy ne engedjük el a kezét azoknak a klubtársainknak, akik távolabb költöznek tőlünk, esetleg átmeneti vagy tartós betegséggel küzdve kerülnek ki a közösségünkből – hiányolva annak támogatását. szeretnék az Online Klubbal velük, Veletek is kapcsolatban maradni, őket is tovább segíteni.

Mivel segít Téged a MAKKA Online Klub?

Cikkek, bejegyzések: Rendszeresen megjelentetünk a fenti témakörökhöz kapcsolódó cikkeket, tananyagokat, melyek célja, hogy minél szélesebb körű ismeretekkel rendelkezz ahhoz, hogy tovább maradja fiatalon, megőrizd az egészségedet, a szellemi és fizikai fittség hanyatlását lassítsd.

Interjúk, videóriportok: A hónap vendégével készített interjút elolvashatod és/vagy videón is megtekintheted. A hónap vendégével a hónap témáját boncolgatjuk, egészségünket, fittségünket, táplálkozásunkat, legfőbb betegségeket, lelkünk egészségét, céljainkat, hobbijainkat, informatikát érintő témákról lesz itt szó.

Zárt Facebook csoport: Tagjainknak fenntartott csoport, ahol kapcsolatokat építhetsz, egyéni programokat szervezhetsz, segítséget kérhetsz klubtársaidtól. A csoport elsődleges célja a hogy érezd, nem vagy egyedül, van kihez szólnod, van kivel találkoznod és van kitől tanácsot kérned.

Kihívásokban való részvétel: Szellemi és fizikai aktivitásunk megőrzése létfontosságú. Ezért hónapról hónapra különböző feladatok teljesítésére ösztönzünk Téged és klubtársaidat. A kihívásokon való részvétel nem kötelező – de miért is ne vennél részt rajta?!

Előadások: Rendszeres előadásainkon részt vehetsz élőben a helyszínen vagy online is követheted. (PRO és VIP Csomaggal)

Speciális tornasorok: Rendszeresen teszünk fel a MAKKA Online Klub felületre speciális tornasorokat, melyeket a szenior korosztály igényeinek megfelelően alakítunk ki. Ezek a gyakorlatok biztonsággal végezhetőek otthonodban, ha a figyelmeztetéseket pontosan betartod. (PRO és VIP Csomaggal)

Partnerkedvezmények: Partnereink kedvezményeket biztosítanak számotokra. Ezek az 50+ korosztály számára aktivitása fenntartása érdekében igénybe vehető szolgáltatások és termékek, melyről felületünkön tájékozódhatsz. (PRO és VIP Csomaggal)

Kirándulás kedvezmények: Minden hónapban ingyenesen vehetsz részt egy kirándulásunkon vagy programunkon, a többin pedig kedvezményesen vehetsz részt. A honlapon felsorolt listából választhatsz. (VIP Csomaggal)

Kérdezz vendégünktől! A hónap vendége feltett kérdésedre válaszol. Legyél köztük! (VIP Csomaggal)

Személyes tanácsadás: VIP tagsággal lehetőséget kapsz arra, hogy emailen megküldött témában, előzetesen egyeztetett időpontban 20 perces Messenger, Viber vagy telefonos tanácsadáson vehess részt. Itt a Téged konkrétan érdeklő témáról beszélhetsz az online klub munkatársaival, amiben tudunk, segítünk Neked! Példák, amiben a segítségedre lehetünk:

 • személyes edzés kialakítása
 • tornasorok személyre szabása
 • edzésmunka, diéta, életmód-változtatás követése
 • internet-használat, okostelefon-használat, szoftver-használatot érintő kérdésekben segítségnyújtás
 • egyéb. (VIP Csomaggal)

Nyitva?

Az Online klubhoz nem tudsz bármikor csatlakozni, csak pár alkalommal nyitja meg rövid időre kapuit.

Szeptember hónap egyik fő témája az aktivitás, az aktív életmód elindítása lesz.
Az elsőként csatlakozó 30 tagunk bónusz ajándéka:

 • PRO és VIP csomag 1 hónapos megrendelése esetén:  első hónapról készített Aktivitási Naplójukat ellenőrzöm és személyes tanácsot adok a folytatáshoz.
 • PRO és VIP csomag éves megrendelése esetén:  első 3 hónapról készített Aktivitási Naplójukat ellenőrzöm és személyes tanácsot adok a folytatáshoz.

Így szinte fogom a kezed és segítelek abban, hogy ne térj le az útról, tegyél önmagadért, egészségedért.

 

Már az oldalon lévő tudásanyagaink, szolgáltatásaink amit folyamatosan tovább bővítünk:

8 hetes Kezdő 1. Állóképességfejlesztés
(KÁ1)

Élj kortalanul! – Avagy a fiatalság nem múlik el, ha nem akarjuk Nordic walking oktatás

8 hetes Kezdő 2. Állóképességfejlesztés
(KÁ2)

Nordic walking – kór nem számít A mellúszás leggyakrabban előforduló  hibái
8 hetes Szenior  “Erős Vagyok” program
(SZEVA)
XXI. század – Facebook használati alapok Amit a csontritkulásról tudni kell – Dr. Kovács Ferenc reumatológus-belgyógyász előadása

8 hetes Komplett edzésprogram
(MIX1)

XXI. század – email készítés Az időskori táplálkozásról beszél Koszta Ágnes dietetikus
Harkány Szeptember 5. Margitsziget nordic walking és wellness Válltorna
Tata Szeptember 20.
Tiszta-tó
Stretching 1. (állásban)
Link a  hónap filmjére (+előzetes) Egyensúlytorna

Az online klubban kínált szolgáltatások egy része a klubon kívül is megvásárolható, de vannak olyan tartalmak amelyeket csak a klubtagok láthatnak. Nézzük meg, milyen tartalmakat kapsz meg klubtagként, s ez mennyibe kerülne Neked, ha egyesével vásárolnád meg:

Szolgáltatáscsomagok:

 Havi tagdíjak:

2 000.-Ft/hó

5 000.-Ft/hó

10 000.-Ft/hó

cikkek, bejegyzések x x x
interjúk, videoriportok x x x
zárt Facebook csoport x x x
kihívásokban való részvétel x x x
előadások élő vagy online x x
edzésterv, tornasorok x x
partner kedvezmény x x
ingyenes kirándulás, edzés x
kérdezz vendégünktől x
személyes tanácsadás x

Kinek ajánlom?

A START csomagot akkor  ajánlom Neked, ha még csak barátkozol a gondolattal, hogy életmódot válts, tegyél önmagadért és egészségedért, hogy minél tovább segíthetsd Te a családot és minél később szorulj a gyerekek segítségére. A kihívások révén és a zárt Facebook csoportban rengeteg motivációt kapsz mindennap ahhoz, hogy elszánd magad, megtedd az első lépéseket. A tagdíj  csupán 4 gombóc fagyi ára és én biztos vagyok benne, hogy a START csomaggal jobban jársz. 🙂

A PRO csomagot akkor ajánlom, ha már tudod, hogy tovább akarsz fiatal fiatalos és egészséges maradni és ezért hajlandó vagy tenni is. Ha szükséged van ehhez folyamatos motivációra, ellenőrzésre, biztatásra, itt megtalálod. Kapsz mellé társakat és tudást, edzésterveket, tornasorokat, gyakorlatokat, kedvezményeket, hogy akkor is edzz, ha a lakóhelyeden ehhez nem találsz segítséget. Mi melletted vagyunk, fontos vagy nekünk, tarts velünk!

A VIP csomag választásával VIP ügyfélként kezelünk, azaz több személyes szolgáltatást kapsz, mint a másik két csomag megrendelésével. Havonta egyszer ingyenesen kirándulhatsz velünk vagy vehetsz részt más programunkon. Kérdezhetsz vendégünktől, és személyes tanácsadáson vehetsz részt havonta egyszer, előre egyeztetett időpontban telefonon, emailen, Skype-on vagy Messengeren. A csomag gazdag tartalma miatt ár-érték arányban ezzel jársz a legjobban.

A belépéstől számított 15 napon belül kiszállhatsz és mi visszafizetjük számodra az átutalt tagdíjat, ha úgy érzed, hogy

– mégsem szeretnél szépen idősödni,
– tunyának lenni jobb, mint aktívnak,
– vállalod inkább a betegségek nyújtotta sokasodó problémákat,
– inkább lennél a családod terhére, hiszen olyan jó ha kényeztetnek,
– nem vennél részt érdekes programokon é kihívásokon,
– bőven elég barát vesz körül, nincs szükséged új kapcsolatokra.

 

Mit mondanak a MAKKA Klub tagjaink?

Nagy köszönettel tartozunk Neked testünk és lelkünk fiatalon tartásáért. Barátságok szövődtek ezeknek a csoport-foglalkozásoknak köszönhetően és figyelünk egymásra, törődünk a másokkal.A Te pozitív egyéniséged, türelmed, megértéseddel összefogod ezt a nem kis csapatot. (Margit)

Rájöttem, hogy imádom a “T” betűs dolgokat; Történelem, Természet, Túrázás, Torna. Akad közöttük egy “M” betűs kakukktojás: MAKKA, amely hozzátartozik az életemhez, a mindennapjaimhoz! (Magdi)

Megtaláltam a helyemet és új barátaimat köztetek, ebben a “Makkás” családias közösségben. Kriszta egyénisége és odaadó törődése mindannyiunk irányában záloga a szoros összetartozás érzésének és örülök, hogy ennek én is részese lehetek. (Vali)

3 évvel ezelőtt, lelkileg egy kicsit mélyebb pontra kerültem. Éppen ekkor egyés helyi újságban olvastam a MAKKÁ-ról, és amit megtudtam Rólatok nagyon szimpatikusnak találtam. Kriszta nagyon készségesen, kedvesen mutatta be pár szóval, hogy mit csinál, miről szól, mi a lényege a MAKKÁ-nak. Pár nap múlva személyesen is megismerkedhettem Veletek. Az első benyomásom az volt, hogy egy pozitív gondolkodású, energiával teli, segítőkész,korosztályom beli, kedves kis csapatba csöppentem bele, ahol egyre jobban éreztem – és érzem – magam. Ahol az életkor egy állapot, az ember a lényeg. A mozgás, a természet, az együttlét szeretete a fontos. Az én életemben a mozgás valamilyen formában mindig fontos volt. Jobban, felszabadultabbnak, frissebbnek, fittebbnek érzem magam, és lelkileg is feltöltődöm, ha rendszeresen sportolok, és itt visszajöttek ezek az élmények, érzések. Kriszta, Téged csodálattal figyellek, ahogy sok-sok szeretettel, türelemmel, megértéssel, fáradhatatlanul fogod össze ezt a kis csapatot. Szerintem nem kérdés, hogy érdemes-e MAKKÁ-snak lenni. (Mariann)

Még nem választottál csomagot?

A bátortalan első lépés, melyet továbbiak követnek. Nincs veszteni valód! A biztos döntés ha tudod hogy mit akarsz: mozogni, tornázni, élvezni az életet! A szereted a kényeztetést, a maximális segítséget és személyes támogatást.

 

Szenior Fitnesz Teszt

És egy objektív visszajelzés tagjainkról: időről időre szervezünk magunknak illetve veszünk részt külsős cég által lebonyolított SZENIOR FITNESZ TESZT felméréseket. Az amerikai teszt mérésein a makkások korosztályonkénti bontásban a legjobb 5%-ban szerepelnek, ez a skála legjobb és legmagasabb értékelése, sokan ennél magasabb eredményeket is elérnek! Ezért dolgozunk és ez hajt előre és motivál a további munkában, hogy tehessek a tőlünk távol élő idősebbek fittségéért is.

Ajánlások

Sajgóné Tóth Irén
Reménysugár Klub vezetője

A XVII. kerületi  Reménysugár Klub daganatos betegséggel megküzdő sorstársi közösség.  Ebben a kis közösségben igyekszünk lelkiekben segíteni egymást, de fontosnak érezzük, hogy legyengült fizikumunkat, immunrendszerünket is támogassuk — segítve a szervezetünket, hogy a műtétek, utókezeléseket követően minőségi életet tudjunk élni.

Így találtunk rá a kerületünkben működő MAKKA Szabadidősport Egyesületre.  Már több éve részt veszünk a nordic walking gyalogláson és egészségi állapotunknak megfelelő tornán. A nordic walking az a gyaloglási forma,amit a megélt betegségünk és korunk mellett is nagyszerűen tudunk teljesíteni. Megmozgatja a testünket, immunrendszerünket mozgósítja. A jó levegő az itt megismert közösségben eltöltött órák is erőt adnak részünkre.
Kovács Kriszta vezető tanár megértéssel, türelemmel tanít be bennünket és óráról órára a betegségünk adta nehézségeket maximálisan figyelembe véve foglalkozik velünk a torna órákon és a kinti gyaloglások alkalmával. Köszönet érte.
Dvorák Márton
Humánkineziológus, mozgásterapeuta
Életmód Orvosi Központ
Kriszta jó hangulatú és szakmailag remek edzései (legyen az torna, nordic walking, úszás vagy egyéb mozgásforma) nagyon fontosak a hozzá járó idősebb korosztály egészségének megőrzésében, fizikai állapotuk fejlesztésében. A mozgást sosem késő elkezdeni, és erre sok jó példát látni csapatában: idős korban is lehet még erősödni, ügyesedni, fitté válni!

Gyakori kérdések

Erre már nincs agyam…

Egyéni kérdések

Lehet, hogy maradtak még kérdések a fejedben, amit nem tudtam megválaszolni. Ha így van, kérlek tedd fel ezeket emailen: mail@kovacskriszta.hu, amint tudok válaszolok rá.